PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (2024)

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (1)

Jordi Tomasowa

Laatste update:

PSV wacht een drukke transferzomer. Vooral in de defensie gaan er de nodige mutaties plaatsvinden. Door het vertrek van Sergiño Dest en Patrick van Aanholt zijn Mauro Júnior en de van een uitleenbeurt teruggekeerde Fredrik Oppegård de enige overgebleven linksbacks in de selectie van trainer Peter Bosz. Aan technisch directeur Earnest Stewart de taak om deze positie te versterken. Voetbalzone zet 8 potentiële kandidaten op een rij.

Door Jordi Tomasowa

De zware kruisbandblessure van Dest was voor PSV aanleiding om geen gebruik te maken van de koopoptie van elf miljoen euro in het huurcontract met FC Barcelona. Volgens het Eindhovens Dagblad is het nog niet geheel uitgesloten dat de Eindhovenaren de vleugelverdediger voor een lager bedrag alsnog definitief overnemen van Barça.

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (2)

Dest komt dit kalenderjaar echter niet meer in actie, waardoor Stewart sowieso op zoek moet naar een vervanger voor de multifunctionele verdediger. De kans lijkt klein dat PSV het seizoen ingaat met Mauro Júnior als linksback. Dest, die onder Bosz overwegend op die positie speelde, was tijdens zijn uitleenbeurt goed voor 2 goals en liefst 7 assists.

Aangezien de defensief sterke Jordan Teze zeker is van zijn plek op rechtsback, lijkt het logisch dat Bosz opnieuw een aanvallend ingestelde linksback wil verwelkomen. Voor welke offensieve verdedigers kan PSV een poging wagen?

Valentín Barco (Brighton & Hove Albion)

Voor een definitieve overname van Valentín Barco (19) lijkt PSV net te laat te zijn, maar mogelijk zit een huurdeal er nog in. De jonge Argentijn maakte in januari voor circa 9 miljoen euro de overstap van Boca Juniors naar Brighton & Hove Albion, maar kwam tijdens zijn eerste halfjaar nog niet verder dan 315 speelminuten voor the Seagulls. Met de Ecuadoriaan Pervis Estupiñán heeft Barco een geduchte concurrent voor zich in de pikorde. Barco is tweebenig, een uitstekende dribbelaar, heeft snelheid, veel techniek en speelt met net zo veel flair als Dest. Hij kan bovendien agressief verdedigen. Vooral op fysiek gebied zijn er voor hem nog genoeg stappen te zetten, aangezien de tiener vrij tenger is.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (3)

Josh Doig (Sassuolo)

Een andere energieke linksback is Josh Doig (22). De jeugdinternational van Schotland maakte in januari de overstap van Hellas Verona naar Sassuolo en heeft zijn visitekaartje in de Serie A inmiddels veelvuldig afgegeven. Doig heeft zijn snelheid als groot wapen en is een verdediger die in aanvallend opzicht vooral door middel van overlaps langs de zijlijn zijn ploeggenoten meer afspeelmogelijkheden probeert te geven. Doordat Doig begin dit kalenderjaar een transfer naar Sassuolo heeft gemaakt zal hij niet goedkoop zijn. Wel is het mogelijk dat de degradatie van de Italiaanse club ervoor zorgt dat de vraagprijs lager komt te liggen, dan wanneer Sassuolo nog in de Serie A actief zou zijn komend seizoen.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (4)

Guilherme Arana (Atlético Mineiro)

Indien PSV daadwerkelijk inzet op de komst van een linksback die vooral aanvallend sterk is, dan doet het er goed aan om Guilherme Arana op de shortlist te zetten. De zesvoudig international van Brazilië was dit seizoen al goed voor 3 goals en 6 assists in 24 officiële duels. Hij is net als Dest een verdediger die comfortabel aan de bal is. Arana beschikt daarnaast over een uitstekende voorzet, waardoor hij Luuk de Jong in potentie van heel wat aanvoer kan voorzien.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (5)

Maxim De Cuyper (Club Brugge)

Dankzij zijn grote aanvallende bijdrage zal Maxim De Cuyper (23) zich in het shirt van Club Brugge ongetwijfeld in de kijker hebben gespeeld bij verschillende Europese clubs. De linkervleugelverdediger kwam het afgelopen seizoen tot 5 goals en liefst 15 assists in 55 officiële wedstrijden. Door de aanwezigheid van Bjorn Meijer, die begin mei een zware knieblessure opliep, speelde De Cuyper ook regelmatig als rechtsback. Dankzij zijn sterke seizoen bij Brugge verdiende hij een plekje in de EK-selectie van de Rode Duivels. Vanwege zijn leeftijd, sterke fysiek en kwaliteiten aan de bal is hij een interessante optie.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (6)

Alfie Doughty (Luton Town)

Het afgelopen seizoen speelde Alfie Doughty (24) bij Luton Town als linkerwingback in een formatie met drie centrale verdedigers. De Engelsman is een uitstekende dribbelaar met een geweldige voorzet, die als traditionele wingback en inverted wingback uit de voeten kan. In het afgelopen Premier League-seizoen noteerde hij 2 goals en 8 assists. Door de degradatie naar de Championship wordt Doughty een interessante optie voor veel clubs.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (7)

Luca Netz (Borussia Mönchengladbach)

In het rijtje van aanvallende backs kan ook de naam van Luca Netz (21) niet ontbreken. De jonge Duitser is een behendige, snelle dribbelaar die ook in defensief opzicht zijn mannetje staat. Netz kwam in het afgelopen Bundesliga-seizoen namens Borussia Mönchengladbach tot 5 assists. Alhoewel de jeugdinternational van Duitsland in de ploeg van trainer Gerardo Seoane vooral als wingback speelde in een vijfmansdefensie, zou hij bij PSV ook in een vergelijkbare rol als Dest een optie zijn.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (8)

Tom Rothe (Borussia Dortmund)

PSV kan er ook voor kiezen om in navolging van Dest opnieuw een linksback te huren. Tom Rothe (19) maakte het afgelopen seizoen als speler van Borussia Dortmund vlieguren in de 2. Bundesliga bij Holstein Kiel. De verdediger speelde daar als wingback en linksback en kwam tot 4 goals en 10 assists. Rothe is een hardwerkende, aanvallend ingestelde speler die bij Kiel vooral indruk maakte met zijn uitstekende voorzetten. Dortmund lijkt in te zetten op een langer verblijf van huurling Ian Maatsen, waardoor het voor Rothe goed is om komend seizoen opnieuw elders ervaring op te doen.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (9)

Sergio Gómez (Manchester City)

Sergio Gómez (23) is misschien wel de speler in dit lijstje met de meeste kwaliteiten aan de bal. De Spanjaard speelt met de nodige flair en beschikt over een uitstekende techniek en eerste balaanname. Gómez heeft een goed gevoel voor positie kiezen en komt het beste tot zijn recht als inverted wingback en hij meer aan de binnenkant speelt. Bij Manchester City moest Gómez het afgelopen seizoen genoegen nemen met 449 speelminuten. Een uitleenbeurt lijkt daardoor komende zomer voor beide partijen een goede oplossing.

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (10)

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

EredivisiePSVSergino DestJordan Teze

Meer nieuws

Ajax-spits Chuba Akpom maakt onverwacht debuut onder rapnaam ‘Scoli’10:2407.06.20247Voormalig Eredivisie-topscorer Giakoumakis verlaat de MLS voor 9 miljoen euro09:5807.06.20247Spelers van Engeland ‘in shock’ na ‘ongelofelijk moeilijke’ beslissing Southgate09:3907.06.202439‘Giovanni van Bronckhorst gaat Ajax verlossen van grootverdiener’09:1407.06.202422Reijnders deed belangrijke concessie om fit bij Nederlands elftal te verschijnen08:4907.06.20245Rapport Oranje: twee spelers krijgen een onvoldoende, Frimpong scoort een 908:3007.06.202489

1

2

Meer sportnieuws

Koeman discussieert met Driessen over de haarband van Memphis Depay

Seizoensoverzicht 2023 - 2024 | PSV

Reacties

STORING

29 mei 2024 om 23:51

Mauro Jr basisspeler maken lijkt mij een betere optie. En vervolgens een backup halen die daarachter kan rijpen en de concurrentie aan kan gaan. Tenzij Teze vertrekt en je Mauro Jr op die positie neer wil zetten want als rechtsback voldoet hij ook prima. Het is in ieder geval tijd om hem basisspeler te maken. Vele miljoenen uitgeven aan een back is op dit moment overbodig.

Ik moet verder wel zeggen dat dit een leuk artikel is met verassende namen. Mag voetbalzone vaker doen!

Diego_Forlan

30 mei 2024 om 06:46

Nu is Mauro beter dan Rensch, maar ik denk wel dat je moet waken voor het liefdadigheids-gehalte om dan je back-up maar basisspeler te maken. Ik denk dat je met spelers als Gomez bijvoorbeeld weer net die extra stap kan zetten. Dest bracht iets extra's zoals Nous destijds bij Ajax. Ik denk niet dat Mauro datzelfde niveau kan halen net zoals Rensch dat niet kan.

OnsBerry

30 mei 2024 om 07:47

Ik vind Mauro een goede gast, hij is een publiekslieveling en de ideale 12e man voor dit elftal. Maar ik vind dat hij toch te weinig kwaliteiten heeft om standaard in de basis te staan. Als je de impact van Dest vergelijkt met de wedstrijden dat Mauro (of Van Aanholt) linksback stond, dan zie je hoe belangrijk die positie in het spel van PSV is. Die positie voegt in de tactiek van Bosz meer creativiteit, meer aanvallende mogelijkheden en meer verrassingseffect toe aan het aanvalsspel. Dan heb je een speler nodig die kan verdedigen, maar ook echt goed kan voetballen. Zodat Tillman als extra 10 naar binnen kan trekken voor de combinatie. Wat dat betreft is Mauro duidelijk een stap minder. En die stap moeten we wat mij betreft niet achteruit doen.

Yoda

30 mei 2024 om 07:52

In het laatste duel van psv viel Mauro geblesseerd uit, is al bekend wat daar de ernst van was?

OnsBerry

30 mei 2024 om 08:03

Niks meer over gehoord eigenlijk. Als het echt ernstig was geweest, dan hadden we dat vast wel meegekregen lijkt me.

PSV18

30 mei 2024 om 09:46

Mauro is leuk voor de Eredivisie, maar komt in de CL tekort. Geen schande, maar PSV zal hoger mikken.

Pesso-PSV

30 mei 2024 om 09:52

Mauro doet het goed. Maar streef naar een nog betere moet er wel zijn. Want je kan niet verwachten dat hij de hele seizoen kan spelen.

LvGael

30 mei 2024 om 18:00

Mauro is goed genoeg en beter dan de meeste backs die we hebben gezien in Eindhoven de laatste jaren maar door dit bizarre seizoen van Dest zijn we al snel verwend geraakt lijkt het.

cabinessence

1 juni 2024 om 11:09

@lvgael:

"mauro is goed genoeg en beter dan de meeste backs die we hebben gezien in Eindhoven de laatste jaren"

En toch heeft PSV in de recente geschiedenis met Dest, Dumfries, Rodriguez, Angelino en Arias best een aantal hele goeie backs gehad.

tinus45

31 mei 2024 om 13:31

Maar dit blijft toch natte vinger werk?
Voetbalzone kandidaten lijstjes.....kom oo toch, deze site is er voor nieuws en niet om lukraak namen neer te zetten omdat een club waarschijnlijk op zoek moet naar een nieuwe speler.
Al zovaak van deze lijstjes gezien en er stond amper een naam op waar ook maar interesse in was.
Schoenmaker blijf bij u leest....

STORING

31 mei 2024 om 14:59

De site is er allang niet meer alleen voor voetbalnieuws. Mij kan het bijvoorbeeld helemaal niks schelen dat Depay een nieuwe single uitbrengt of welke voetbalvrouw de FHM award wint. Dan kan ik dit soort kandidatenlijstjes, met best verassende namen, prima hebben.

Remcob

31 mei 2024 om 18:40

Dat niet alleen, de schrijver van dit artikel was denk ik ook verdwaald in een spel voetbal manager. Arana van Atl. Mineiro heeft namelijk een vraagprijs van 25 miljoen. Zelfs als ze daar 10 miljoen vanaf kunnen krijgen gaat PSV dat nooit aan een back uitgeven. De Cuyper net zo, die moet minimaal 20 miljoen opleveren. Het lijkt wel een dromenland lijstje van een fan.

Kolleberga

30 mei 2024 om 00:18

Jayson Oosterwolde zal wel een beetje duur zijn nu ? Wat ik hoor speelt die best goed in Turkije ? Tagliofico hehe met bos zn verleden bij Lyon ? ( moet je denk ik niet willen omdat hij waarschijnlijk nu een stuk minder is ) ... gewoon wat namen noemen is leuk af en toe.

GLENNN

30 mei 2024 om 12:16

Speelt ook vboornamelijk als lcv.

schweinsteigar

30 mei 2024 om 01:03

Haal Angelino terug! Leuke speler.

Kolleberga

30 mei 2024 om 01:48

Ja..is mischien wel duur maar idd

Kolleberga

30 mei 2024 om 01:50

PSV zal ook iets nodig hebben op de rechter vleugel, op links , een CDM en natuurlijk een Cd.

Flamingo, Saito en de Vrij zijn namen die ik nu hoor. Ook St Juste alleen die is vaak geblesseerd.. Zal Taylor Booth ook op een lijstje staan ? Ook een Amerikaan natuurlijk,

RikF

30 mei 2024 om 06:56

Wel De Cuyper in dit rijtje zetten maar niet Björn Meyer?

Jorditoma

30 mei 2024 om 07:45

Bjorn Meijer heeft begin mei een zware knieblessure opgelopen, dus die is komende zomer geen optie. Zal dat nog even toevoegen.

ILCAPO

31 mei 2024 om 10:46

En alsof De Cuyper nog betaalbaar is? Die gaat echt niet weg onder de 15 miljoen en gaat nog een EK spelen waardoor zijn waarde wss nog gaat stijgen.

Yelle

31 mei 2024 om 13:19

15 miljoen is voor PSV geen onoverkoombaar bedrag meer.

ILCAPO

2 juni 2024 om 06:32

Misschien voor een aanvaller, maar ik zie ze dat niet neerleggen voor een linksback. Lang is de duurste aankoop en die kostte maar 15 miljoen euro.

Ajaja

30 mei 2024 om 06:56

Wij hebben er nog wel twee. Teab…..

Afc88

30 mei 2024 om 20:11

Twee maar ?
Wijndal, Baas, Sosa en in mindere mage Avila. Zijn allemaal bespreekbaar haha

Davilla_7

30 mei 2024 om 07:14

Ricardo Rodriguez loopt uit zijn contract. Hoop dat PSV hem met CL-voetbal kan overtuigen terug naar Eindhoven te komen. Mooie speler vind ik dat

OnsBerry

30 mei 2024 om 07:53

Jammer dat hij zo snel weer vertrok door dat verdomde coronaseizoen. Inderdaad een heerlijke speler om erbij te hebben. Rustig, slim, makkelijk aan de bal, ervaren. Prima optie.

Yoda

30 mei 2024 om 07:54

De Ricardo Rodriguez die we al ooit hebben gehad?

Davilla_7

30 mei 2024 om 08:04

Zeker. Anders had ik het niet over "terugkomen" he haha. Afgelopen seizoen aanvoerder bij Torino en vrijwel alles gespeeld. Wel vaak in het centrum, maar juist vanwege zijn veelzijdigheid en ervaring lijkt me dit een mooie optie. Volgens mij had hij het ook naar zijn zin in Nederland. Wat OnsBerry zegt, jammer dat het zo kort geduurd heeft

Yoda

30 mei 2024 om 08:43

Verrek. Davilla, Ik zie het woordje -terug- nu pas! PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (55)
Dat is idd een goede speler, wel al een dertiger…

In de tijd dat ie bij -ons- zat, viel me op dat hij in de rondos bij de warming up zo snel was. Verloor m nooit. Snelle denker, snelle voeten, zeker voor een verdediger.

oprecht

30 mei 2024 om 07:23

Had gewoon van Aanholt gehouden.

MessiBazoer

30 mei 2024 om 07:48

Leuke rubriek is dit VZ. D’r in houden!

OnsBerry

30 mei 2024 om 07:52

Ik ben benieuwd of PSV wil wachten en gokken op Dest. Dat was natuurlijk wel de ideale kandidaat. Maar hoe lang duurt het voordat hij terug is? En hoe komt hij terug? Als Dest optie 1 wordt, dan zal optie 2 geen dure speler worden, maar eerder een speler die er over 1 à 2 seizoenen staat. Of Mauro een half jaar laten spelen in de hoop dat hij de positie voldoende invult om te overwinteren. Of een gehuurde speler, zodat er deze transferzomer meer budget overblijft om andere posities te versterken.

Zinedane

30 mei 2024 om 08:19

Leuke rubriek! Zorgt ook voor veel inhoudelijke comments dus all in all een win-win voor VZ en de lezers denk ik. OT: Vind wel dat er veel dure jonge spelers in deze lijst staan. Waarvan de vraag is of ze haalbaar zijn. Een Doig en Barco zijn recentelijk getransfereerd. En de Cuyper en Sergio Gomez zullen alleen voor grote bedragen vertrekken en hebben denk ik al snel beter opties. Ik zie in de comments Angelino en Oosterwolde. Dat zouden beiden echt sterke opties zijn. Met Angelino op de wingback kan je het spel met Dest voortzetten. En met Oosterwolde op die positie kan je met de rechtsback weer wat verder naar voren spelen. Zou Ryan Sessegnon ook geen interessante optie zijn? Misschien wat te duur. Maar zijn contract loopt uit en wordt niet verlengt door de spurs.

Castanza

30 mei 2024 om 08:39

Guilherme Arana zou ik tof vinden, maar weet niet of die wel haalbaar is. Captain bij zijn club en in november nog zijn contract verlengd. Zou wel direct er kunnen staan gezien zijn ervaring en idd een goede voorzet waarmee hij Luuk prima zou kunnen bedienen.
Maxim De Cuyper zal toch veelste duur zijn? Werd hij ook niet gevolgd door de nodige clubs in Duitsland en Frankrijk?
Sergio Gómez en Guilherme Arana zouden denk ik wel de beste opties zijn van dit lijstje. Weet alleen niet of PSV weer een back voor een jaar wilt huren of juist nu gewoon zekerheid wil met een aankoop.

Savano

30 mei 2024 om 13:02

Die Netz is een hele goede. Type Angelino in aanvallend op zicht maar wel beter defensief. Huren met koopoptie zou een gouden zet zijn. Angelino zelf en de Araña zijn goede alternatieven en nu CL gegarandeerd is kan dat een over de streep trekker worden.

Paolo Maldini

30 mei 2024 om 23:34

Een basisspeler bij Brugge, dat zojuist kampioen is geworden, die mogelijk naar het EK gaat? Ja dat is vast haalbaar voor PSV

RamboKolombo

31 mei 2024 om 00:43

Als PSV een toptransfer wilt dan moeten ze Malacia aantrekken want hij is gewoon klaar bij United en vast voor een koopje te krijgen. Die heeft 2 seizoenen niks gebakken bij United maar een hele stabiele speler voor de Eredivisie. PSV zal de komende 10 jaar gewoon een goeie back hebben.

bigal36

31 mei 2024 om 07:12

Dat zou wel een verrassing zijn, hij mag van mij ook terugkomen bij Feyenoord. Zeker als Hartman vertrekt. Maar vind hem inderdaad ook wel bij PSV passen. Zou het hem zeker gunnen.

veldmannetje

31 mei 2024 om 11:52

Zou een optie kunnen zij, lijkt daar op een dood spoor te zitten. Schijnt wel met fysieke en metale problemen te zitten, huren met optie tot koop is dan het beste

Er zijn nog 2 namen die ik mis
1.ricardo Rodriquez in afgelaste seizoen met corona(2020) had PSV nog gehuurd van AC Milan, ondanks maar 7 wedstrijden voor PSV door corona beviel hij me goed. Was toen niet haalbaar vanwege zijn salaris, maar is nu transfervrij omdat zijn contract is afgelopen bij Torino en zover ik weet nog niet verlengt en hij daar 1,5 miljoen euro op jaarbasis verdiende (dest kreeg van PSV 2,5 miljoen) dus nu geen probleem en word in augustus 32.en met 114 interlands voor Zwisterland en bron van ervaring die nog wel paar jaar meekan en ook LCV uit de voeten kan

2.kenneth Paal, ooit bestempeld als een van de grootste talenten in de opleiding dus voetballen kan hij. Heeft de afgelopen 2 jaar bij QPR in de championship zowat bijna allles gespeeld, wordt in de zomer 27 en komt in de kracht van zijn leven en zou van mij het mogen uitvechten met Mauro Jr om de nieuwe linksback van PSV te worden

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

PSV moet op zoek naar een nieuwe linksback: 8 potentiële kandidaten op een rij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5966

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.