Slapen met krullend haar: hoe bescherm je jouw krullen in de nacht? (2024)

Alle curlies zullen het in zekere mate wel herkennen: je gaat slapen met glanzende en juicy krullen, maar staat de volgende ochtend op met eenvogelnest op je hoofd. Je vraagt je misschien af hoe anderen een week lang hun haren nietwassen, terwijl jij na één nacht al niet meer weet wat je met jouw krullen aan moet. Story of your life? Lees dan snel verder hoe jij die gevreesde ochtend coupe voorkomt – en dat gewoon terwijl je slaapt. ;-)

Een van de manieren om je krullen te verzorgen is zo makkelijk dat we het in onze slaap kunnen doen, letterlijk. We weten al dat krullend haar extra liefde en aandacht nodig heeft en dat geldt zelfs tijdens het slapen. Neem daarom even de tijd om jouw krullen zo goed mogelijk voor te bereiden op de nacht. Door jouw haar 's nachts te beschermen, word je wakker met glanzende, gehydrateerde en mooie krullen.Zo sta ook jij op met gedefinieerde krullen die 's morgens minimaal gestyled of gerefreshed hoeven te worden.Er zijn verschillende manieren om jouw krullen te beschermen in de nacht. Wij lichten er hieronder een aantal uit.

Satijnen kussensloop of bonnet

Tijdens je slaap kan jouw haar beschadigen en zelfs afbreken, doordat je op je kussen ligt te woelen en draaien. De meeste kussenslopen zijn eigenlijk te ruw voor ons haar en onze huid, wat kan leiden tot beschadiging. Ook nemen reguliere kussenslopen vocht op uit je haar en huid, wat zorgt voor droge, broze lokken en klitten. Onze eerste tip is daarom om een zijden, bamboe of satijnen kussensloop of bonnet (bijvoorbeeld van Her Motions) te gebruiken. Deze stofjes zijn veel zachter voor het haar en nemen minimaal vocht op. Hierdoor wordt je krulpatroon minimaal onderbroken en verliest je haar minder vocht. Het resultaat in de ochtend is minder pluis en minder klitten. Na een tijdje zul je ook merken dat je haar voller en sterker wordt, omdat er minder haarafbraak is in de nacht.

Extra hydratatie

Net zoals je lichaam 's nachts vocht verliest, gebeurt dit ook met je haar. Het kan daarom fijn zijn om je krullen voor het slapen gaan nog even extra te hydrateren. Dit kun je doen door een beetjeleave-in conditionerte mengen met wat water en dat voorzichtig in je haar te knijpen, of nog gemakkelijker: gebruik een leave-in conditioner spray zoals deDamage Repairvan Terre de Couleur of deRelax Mistvan Bio Hair. Zie hetals een snelle en lichte opfrisbeurt. Je maakt je haren dus niet nat, want het is niet goed om met vochtig haar te gaan slapen.

Pineapple staart of knot

Deze tip is vooral bedoeld voor lang haar: bind je haar 's nachts vast in een losse pineapplestaart of knot. Gebruik hier het liefst een (niet te strakke)satijnen scrunchieof spiraal stiek voor, omdat deze het krulpatroon minimaal doorbreken. Zet je haren zo los mogelijk vast en gebruik hierover eventueel nog eenbonnet. Door je haren bovenop je hoofd vast te zetten, heb je geen last van haren in je gezicht en nek tijdens je slaap en kun je er ook niet meer per ongeluk op gaan liggen. Dit zorgt weer voor minder wrijving en slaapt gewoon wat lekkerder dan met los haar.

En dan nu: de ochtend refresh!

Hopelijk ben je met deze tips wakker geworden met krullen die beter in zijn vorm zijn blijven zitten en hun glans behouden hebben. Met deze super snelle ochtend refresh zijn jouw krullen inno timeweer zo goed als nieuw. Het eerste wat je doet is je haren voorzichtig los schudden, vooral wanneer je een bonnet op hebt gehad of je haar in een pineapple staart hebt gedragen. Schuif je vingers voorzichtig tussen de haarwortels en schud dan met de vingertoppen op de hoofdhuid zachtjes het haar los. Dit zorgt voor wat volume en laat je krullen weer natuurlijk vallen. Probeer niet met je vingertoppen in het haar zelf te schudden, want dat kan juist weer leiden tot pluis en klitten. Hang ondersteboven en draai je hoofd eventueel een paar keer tijdens het los schudden. Je kunt hier trouwens ook de Afro Pick voor gebruiken!

De volgende belangrijke stap is om je krullen even te laten settelen. Na acht uur slaap kan het even duren voordat je krullen weer in zijn natuurlijke vorm tot rust zijn gekomen. Geniet dus even van je koffie of ontbijten kijk na 15 tot 30 minuten hoe het ermee staat. Ben je tevreden of wil je de krullen toch nog iets opfrissen? We lichten hier twee snelle manieren toe om je krullen 's ochtends te refreshen.

Stoom refresh

Deze techniek is ideaal wanneer je in de ochtend doucht. Tijdens het douchen kunnen jouw krullen zich namelijk hydrateren met de warme stoom die vrijkomt. Je kunt je haar los dragen of in een losse pineapple staart. Het is dus niet de bedoeling om je haren nat te maken met water, maar je beweegt je haren gewoon door de vrijgekomen stoom. Door de stoom worden de stylingproducten die nog in je haar zitten als het ware opnieuw geactiveerd. Je kunt met vochtige handen je krullen omhoog knijpen of pluis voorzichtig glad strijken. Ook kun je er nu voor kiezen om nog een klein beetjeleave-in conditionerof eenlichte gel in je haar te knijpen voor wat extra verzorging en definitie. Als je haar toch iets te vochtig is geworden tijdens het stomen, kun je het even op lage snelheid en met gemiddelde warmte difussen.

Plaatselijke refresh

Ben je toch nog niet helemaal tevreden met bepaalde plukken, dan kun je die krul voor krul refreshen, zonder meteen je hele haar nat te maken. Pak hiervoor een pluk haar of krul in je handen en maak deze nat (dit kun je doen met je handen of met eenmist bottle). Nu kun je de krul naar wens in model brengen met eenstyling borstelof definger coilingtechniek. Vervolgens gebruik je een klein beetjekrullencrèmeofgelom de krul in het haar te knijpen. Laat de plukken aan de lucht drogen of gebruik de diffuser op een lage stand met gemiddelde warmte. Wanneer de plukken helemaal droog zijn, kun je voorzichtig de opnieuw ontstane cast eruit knijpen. Gebruik eventueel nog een klein beetjeolievoor optimale glans en bescherming en jij bent klaar voor de dag!

Slapen met krullend haar: hoe bescherm je jouw krullen in de nacht? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5539

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.